به گزارش مشرق، عدم وجود سازکاری عادلانه در فرآیند انتخابات فدراسیون فوتبال زمینهی سوء استفاده جریانی خاص را فراهم کرده که در نتیجه آن برخی افراد با هدیه و قولهای پوچ به دنبال تداوم روند فسادزای اخیر در فوتبال کشور هستند. این موضوع زنگ خطری است که اگر این بار جدی گرفته نشود پیکر نیمه جان فوتبال کشور را به سیاهی مطلق خواهد کشاند.
انتخابات فدراسیون فوتبال قرار است قبل از پایان سال جاری برگزار شود انتخاباتی که میتواند سرنوشت فوتبال ایران را برای ۴ سال آینده تعیین تکلیف کند. تغییر مسیر فوتبال ایران و تغییر وضعیت بهم ریخته مدیریتی فوتبال کشور یقینا به نتیجه این انتخابات بستگی دارد انتخاباتی که برخی افراد ذی نفوذ از هماکنون برای آن نقشهها کشیدهاند و بدنبال گسترش سلطه خود بر آن هستند.
به نظر میرسد با توجه به مقررات خاص انتخابات فدراسیون فوتبال و قاعده لزوم معرفی کاندیداها از سوی اعضای مجمع، باندی که سالهاست با اعمال نفوذ بر فوتبال کشور سایه افکنده و سرافکندگی ملی و بینالمللی این رشته پرطرفدار را موجب شده و جریانی که حاصل حضور آن، ایجاد فساد، رانت و عقب ماندگی فوتبال کشور بوده، این بار قصد دارد با فریب اعضاء مجمع و دادن وعدههای پوچ همچنان تصدی خود بر فوتبال را حفظ و زمینه ساز مهندسی انتخاب شود.
بر اساس اطلاعات رسیده از برخی از هیاتهای استانی و افراد عضو مجمع فدراسیون، متاسفانه این گروه با توجه به آغاز ثبت نام انتخابات فدراسیون فوتبال، در چند روز اخیر با دادن هدیه، اقدام به اخذ فرم های معرفی رئیس و نواب رئیس از برخی هیاتها کردهاند، فرمهایی که بعضا بدون امضاء از اعضای مجمع اخذ شده تا علاوه بر کنترل ثبت نام کاندیداها، شرایط برای حضور افراد خارج از دایره خاص! سختتر شود. اقدامی که در صورت صحت نه تنها نوعی فساد علنی در فوتبال است بلکه تخلف انتخاباتی نیز محسوب میشود.
پرسش این است که مسوولان وزارت ورزش و نهادهای نظارتی در جریان اتفاقات پشت پرده انتخابات فدراسیون فوتبال هستند؟ آیا این نهادها برنامهای برای برخورد با این افراد دارند؟
با توجه به انتخابات حساس پیش رو و همچنین اهمیت حضور کاندیداهای قدرتمند و کاربلد و مدیر در این انتخابات، وزارت ورزش و جوانان و سایر نهادهای نظارتی وظیفه دارند با مرتکبین این عمل برخورد و نسبت به تعریف فرآیند مشخص برای ارائه فرمهای معرف اقدام کنند. اقدامی که نه تنها عدالت انتخاباتی را رقم خواهد زد، بلکه جلوی مهندسی انتخابات از سوی جریانی خاص را خواهد گرفت.
فوتبال ایران در این سالها نشان داده که از لحاظ مدیریت داخلی و برنامهریزی و همچنین نفوذ و قدرت خارجی دارای نقصهای عمدهای است. بنظر دلسوزان وزش کشور برای رفع چالشهای تکراری یک دهه اخیر فوتبال ایران چارهای جز این ندارند که با نظارت درست بر فرآیند انتخابات پیش رو زمینهای را فرهم کنند که انتخابات بر اساس چارچوبی قانونی و عادلانه پیش برود و در نهایت نیز شخصی بر کرسی ریاست فدراسیون فوتبال تکیه بزند که دردی از دردهای بیپایان فوتبال ایران را حل کند نه اینکه خود تبدیل به درد بزرگی برای ورزش کشور شود.